Klauzula informacyjna Instal-Konsorcjum Sp. z o.o.

Spełniając obowiązek informacyjny wynikający z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, informujemy, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych Instal-Konsorcjum Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. Krakowskiej 19-23, 50-424 Wrocław, KRS 000073751, NIP: 8991148563, Regon: 930840349.
  2. Z Administartorem można kontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem – iod@ik.pl
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na Administratorze w związku z:
  • zawarcie i realizacja umowy,
  • prowadzenie analiz i statystyk w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej,
  • sprzedaż produktów i usług oferowanych przez administratora,
  • zakup materiałów, towarów i usług od kontrahentów współpracujących z administratorem
  • obsługa posprzedażna produktów i usług oferowanych przez administratora,
  • prowadzenie działań marketingowych przez administratora samodzielnie lub we współpracy z innymi podmiotami, po uprzednim uzyskaniu zgody na prowadzenie takich działań, dochodzenie roszczeń,
  • archiwizacja,
  • udzielanie odpowiedzi na pisma i wnioski,
  • prowadzenie działań związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa,
  • wypełnianie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.
  1. Pani/Pana dane osobowe przechowywane są w firmie Instal-Konsorcjum Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu, przy ul. Krakowskiej 19-23, 50-424 Wrocław
  2. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.
  3. Okres przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest uzalezniony od celu, w jakim dane są przetwarzane. Okres, przez który dane osobowe będą przetwarzane/przechowywane, podlega ustaleniu na podstawie następujących czynników:
  • przepisów prawa, które mogą obligować administratora do przetwarzania danych przez określony czas (np. ustawa o rachunkowości),
  • okresu przez jaki świadczone są usługi,
  • okresu, który jest niezbędy do obrony interesów administratora,
  • okresu na jaki została udzielona zgoda.
  1. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  2. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).
  3. Podanie tych danych jest dobrowolne, a odmowa ich podania będzie skutkować brakiem możliwości realizacji wskazanego wyżej celu przetwarzania.
  4. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.

 

 

Formularz kontaktowy

Kontakt z Viteco

Instal-Konsorcjum Sp. z o.o.
ul. Krakowska 19-23
50-424 Wrocław

NIP 899-11-48-563
REGON 930840349

+48 71 346 99 99
sprzedaz@viteco.pl